Over ons

SAMEN ZOEKEND HET LEVEN UITWISSELEN
Waar zinzoekers inspiratie kunnen vinden en elkaar kunnen ontmoeten

Naast de bestaande online kanalen met een duidelijke geloofsprofilering willen we een toegankelijk maar inhoudelijk sterk platform ontwikkelen. Bijlichten is een platform waar zinzoekers inspiratie kunnen vinden, elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek gaan. We willen dit doen via de uitbouw van een online community, geënt op een vertaling van ons aanbod, ons zoeken… We proberen mensen te bereiken voor wie de fysieke drempel van onze en andere gemeenschappen te groot is. We willen inspireren en samen zoekend het leven uitwisselen. De ultieme bedoeling is om deze online community op langere termijn (misschien) uiteindelijk (nu en den) ook fysiek (live) te laten samenkomen.

Gegroeid uit de Gentse studentenwerking

Dominicus Gent is een christelijke basisgemeenschap uit het Gentse, gegroeid uit het Katholiek Universitair Centrum. Het KUC was, gedragen door de paters dominicanen, decennialang de universitaire parochie voor duizenden Gentse studenten.

De studentenwerking is niet meer, maar de zondagsvieringen zijn er nog altijd: kritisch de tekenen van de tijd lezend, geëngageerd dromend van een “een nieuwe wereld, een nieuwe aarde” waarin de vergeten mens wél meetelt, luisterend naar de Bijbelse en andere wijsheid, zingend en verstillend…

40 jaar verbondenheid en actie delen

Dominicus Gent bestaat in 2022 veertig jaar! Dat is een gezegende leeftijd. Maar we voelen ons jong van hart en hoofd, willen onze kennis van bijbel en maatschappij, van zang en liturgie, van maatschappelijke verbondenheid en actie met u blijven delen.

Nieuwe vormen en ideeën voor de komende generaties

Daarom dit nieuwe initiatief. We willen uitbreken. Onze deuren opengooien. We willen creatief zijn met werkvormen, onze ideeën verveelvoudigen via andere kanalen en media. En ervaringen delen in vormen waarin we dat tot nu toe nog niet gewoon waren om te doen.

En we hebben u nodig

Om met u als zoekende mens in de vormingsmomenten het leven uit te wisselen. Om samen hoop te vieren. Om nieuwe vormen en ideeën uit te werken voor de komende generaties. Om samen ons te engageren in wijk en stad. En om zoveel meer…

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required