De verborgen wereld van bidden

Screenshot

Is bidden uit onze wereld verdwenen?
Vrijdag 15 november, 19.30 u.

Spiritualiteit of bidden?

Oppervlakkig bekeken is ‘bidden’ uit onze wereld verdwenen. Onze zelfgemaakte samenleving lijkt wel een machinaal aangedreven, zielloos voorthollend systeem. Grondiger kijkend, ontdek je dat die samenleving gedragen wordt door de integere, morele en intellectuele inzet van duizenden mensen. Dan zie je ook hoe velen zich bewust en op heel diverse manieren tot het eigen leven en tot de wereld waarin ze leven en werken verhouden. Reflectie op wat je waardevol vindt en bijstellen van de koers die je vaart, heet vandaag vaker ‘spiritualiteit’ dan bidden.

Wat groter is dan onszelf…

Doet de naam ertoe? Deze vormingsavond zal geen discussie over begrippen zijn. Het gaat om ieders verhouding tot zijn eigen, ongevraagde leven, tot anderen en tot de aarde. Tot wat veel groter is dan onszelf. Tot de bron waaruit we leven. Voor sommigen ‘God’.

Is ‘bidden’ moeilijk?

Hoe openen wij ons voor onze innerlijkheid, voor onze verwondering en verbijstering? Voor onze verbondenheid met al wat bestaat en met de bron ervan?

Om ‘bidden’ uit de verborgenheid te halen, zullen vier panelleden (Hilde De Brabander, Dani R. Leroy, Paul Melkebeke, Guido Vanhercke) eerst kort getuigen over hun eigen kijk en praktijk. De veelvormigheid daarvan zal u prikkelen tot een rijke gedachtenwisseling.

Wanneer? Vrijdag 15 november – 19u30-21u30
Waar? Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent
Inschrijven: via e-mail: guido.vanhercke@telenet.be + naam/namen deelnemer(s)
Deelnameprijs: 10,00 € (kansentarief: 3,00 €)
Overschrijven op rek. BE59 0350 8672 6226 van Dominicus Gent met vermelding ‘Avond bidden’ + naam/namen deelnemer(s) die je ook in je inschrijvingsmail noteerde.

Kon je niet vooraf inschrijven? Toch welkom. Betaling ter plaatse mogelijk. De avond wordt niet gestreamd.

>>> OPGELET > TIJDELIJKE AANPASSING BEREIKBAARHEID MET OPENBAAR VERVOER
Tram 4 rijdt voorlopig niet meer

Voorlopig kan je bus P4 nemen en stap af aan de aan de Blaisantkerk (dezelfde halte maar met de nieuwe naam Voortmanstraat in plaats van Spaarstraat). Deze bus P4 rijdt zeer regelmatig en vertrekt aan het station Gent Sint-Pieters, op perron 6.
Tijdens de week om de 10’. Op zondag om de 15’.
Aansluiting op de lijn P4 is ook mogelijk bij de halte Rabot of de halte Fratersplein.

Voor meer gedetailleerde info over deze lijn > KLIK HIER

Dominicus Gent

Dominicus Gent

Bekijk alle berichten

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required