Mark Butaye o.p. over leven als Eucharistie

De voorgangersgroep van Dominicus Gent nodigt u uit op een Breed Beraad, waarin we ons halfjaarlijks bezinnen. Dit vormingsmoment staat open voor alle geïnteresseerden.

Het zwijgen verbreken als toewijding.
Over leven als eucharistie.

Door Dominicaan Mark Butaye

Zaterdag 2 september 2023, van 9.30 u. – 12 u.

Mark Butaye o.p. benadert eucharistie niet als sacrament. Hij staat vooral stil bij een andere ‘liturgie’ die eraan vooraf lijkt te gaan : een tussenruimte waar enkele vitale, soms vergeten of verwaarloosde elementen het leven zelf ‘vatten’ en dienen. Een langzame taal, bijvoorbeeld die het grote zwijgen ploegt. Daarmee suggereert de conferentie perspectieven op moeilijke actuele vragen rond eucharistie.

Wanneer? Zaterdag 2 september 2023, van 9.30 u. – 12 u.
Waar? Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent
Tram 4 stopt voor de deur (halte Spaarstraat)
Deelnameprijs: vrije bijdrage ter plaatse
Inschrijven via e-mail: antoinette.van.mossevelde@gmail.com
Vermeld hier ook steeds de naam/namen van de deelnemer(s). Zo kunnen we inschatten hoeveel plaatsen we moeten voorzien. Kon je niet vooraf inschrijven? Toch welkom.
Er wordt geen streaming voorzien

Dominicus Gent

Dominicus Gent

Bekijk alle berichten

2 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • religie en wetenschap sluiten elkaar niet uit. Georges Lemaitre, grondlegger van de “Big bang” theorie was een jezuiet.
    Het zijn 2 verschillende kaders om de “werkelijkheid” en de zin van ons bestaan te vatten.
    Wetenschap probeert dit meetbaar, controleerbaar, weerlegbaar te doen. Geloof werkt met symbolen.
    God was vroeger de bliksem, donder, vruchtbaarheid, zon, maan……..wetenschap heeft hem verdrongen naar de randen van het heelal en de tijd. Wetenschap komt tot de bevinding dat er een universele kracht bestaat die het heelal aandrijft en overal aanwezig is. Is dit God. Zelf heb ik het moeilijk met het feit dat God net op een ongogelijk planeetje in een klein melkwegstelsel een klein volkje zou uitverkiezen om zijn woord te verkondigen. Wat met al de andere mensen of levensvormen in het heelal die dat woord dan niet gegund werd ?

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required