Begeestering

Verlangen naar begeestering

Mensen kunnen zo verlangen naar momenten van begeestering, naar ontmoetingen vol glans en geestdrift. Begeestering laat mensen herademen. Maar hoe vaak gaan de dagen niet voorbij zonder zulke momenten.

Een nieuwe adem vinden

Pinksteren is een ervaring zijn van begeestering onder gelijken. Het is een feest van bange durvers. Een feest van dankbaarheid voor alle ontmoetingen in ons leven die ons vurige tongen geven. Een dag waarop wij een nieuwe adem vinden. Een feest waarop wij met God zijn en niemand achterlaten.

BEKIJK DE VIDEO

Wil je liever lezen? Ga dan naar de pagina met de uitgeschreven tekst van de video > KLIK HIER
Wat sprak je aan? Deel het met de online community > REAGEER HIERONDER

Ria Willems

Ria Willems

Bekijk alle berichten

4 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ik vind het mooi hoe Ria het verteld ,en de video afsluit met een knikje van nog een fijne Pinksterdag of geniet van de mooie Pinksterdag

 • Bedankt Ria,
  ja, het verhaal van Pinksteren is een beetje vreemd.
  Mooi hoe je ons er weer aan herinnert dat de geest, de adem, de wind ‘Roeach’ inderdaad hetzelfde woord is als gebruikt bij het scheppingsverhaal. Dat zegt veel, en dat verheldert veel.
  Bedankt
  Eric

 • Dank Ria, voor je begeesterde uitleg over Pinksteren!
  Het blijvend geliefd zijn door Jezus trof me. Ook de uitspraak : bange durvers!!!
  Moge jij je ook begeesterd weten door deze mooie inzichten. Ze zijn levenwekkend!

  • Dank voor je reactie, Brigitte. Het besef van de leerlingen dat zij toch geliefd blijven, ondanks het verraad van één van hen, ondanks hun gebrek aan moed, ondanks hun wanhopig niet meer weten wat te doen is een rode draad doorheen heel de bijbel, denk ik. Zo trekt ook JHWH op met dat lastige volkje, begint altijd weer opnieuw met dat verbond. Het maakt de bijbelverhalen herkenbaar. Pinksteren heeft misschien te maken met die ongewone ervaring van mensen die ontdekken dat zij één voor één in staat zijn om dat vlammetje van het goddelijke te zien bij zichzelf en bij elkaar.

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required