Het onbekende omhelzen

Tot in je binnenste geraakt kunnen worden

Over Jezus wordt gezegd dat hij tot in zijn ingewanden beroerd werd, toen hij op een massa mensen afgetobd en moe zag neerliggen. Tot in je binnenste geraakt kunnen worden: het is een prachtige karaktertrek én drijfveer in het leven.

Jezus ontmoetingen met vermoeide en machteloze mensen moeten hartverwarmend én inspirerend zijn geweest. Ook zijn medestanders getuigen van diezelfde genezende hartelijkheid.

Redding is een levenswerk

Enkele jaren geleden was ik in India. Murw door de hitte en de luchtvervuiling in Kolkata, de duizenden daklozen, de verslaafde kinderen in de stationsbuurt, word ik door een gevoel van machteloosheid overweldigd. We bezoeken een kleinschalig opvangcentrum: straatjongeren groeien er op, kunnen er studeren, krijgen medische zorg, vinden er een thuis. De verantwoordelijke, Rakesh, die zijn eigen drugsverslaving overwon, werd ooit diep geraakt door deze straatkinderen. Hij maakte van hun redding zijn levenswerk.

Wil je liever lezen? Ga dan naar de pagina met de uitgeschreven tekst van de video > KLIK HIER
Wat sprak je aan? Deel het met de online community > REAGEER HIERONDER

Ria Willems

Ria Willems

Bekijk alle berichten

3 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ja, Ria, ik begrijp je volledig en jouw insteek geeft mij wat hoop in deze toch wel harde tijden; bedankt

    • Tijdens mijn reis naar Israël/Palestina enkele jaren geleden heb ik ervaren hoe vredesactivisten de polarisering konden doorbreken, en hoeveel moed er nodig is om los te komen van wrok en vastgeroeste opvattingen.

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required