Over kleine en grote aanrakingen

Gezien en aangeraakt

Wat doe ik hier in deze grote wereld? Doet het ertoe of ik er ben of niet? Als dit je ervaring is, wat moet je dan met die bijbelse woorden die zeggen dat je in al je verlorenheid toch opgenomen bent in een grotere, nabije liefde? Dat je gezien en aangeraakt wordt?

Erkend en bemind te worden

Die woorden hebben mij gaandeweg aangesproken, mij perspectief gegeven en mij uit dat gevoel van verlorenheid getrokken. Wie het leven ervaart als vervreemdend, wie zich ongezien voelt in deze snelle wereld, kan het moeilijk hebben met bijbelse woorden over liefde en gezien worden. Maar rituelen kunnen bevestigen en perspectief geven.
En misschien roept alles wel om gezien, erkend, bemind te worden…

Wil je liever lezen? Ga dan naar de pagina met de uitgeschreven tekst van de video. Klik hier.
Wat sprak je aan? Wil je iets delen met de online community? VOEG HIERONDER JE COMMENTAAR TOE.

Guido Vanhercke

Guido Vanhercke

Bekijk alle berichten

10 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Guido,

  Jouw stukje over aanrakingen vind ik alweer prachtig.
  Het is zo troostend…
  Die verlorenheid, ondanks het goed omringd zijn, heb ik ook altijd gehad. En die tergende vraag: “wat lopen wij hier in godsnaam te doen in dit leven?” En dan brengen die bijbelse woorden en de rituelen ons inderdaad dichter bij elkaar. En je voelt je minder verloren in het wonder van de schepping.
  Dank je wel, Guido, voor jouw vele diepgaande gedachten die je steeds zo mooi weet te verwoorden.
  Katrien

 • In het Onzevader bidden: geef ons heden ons dagelijks brood”.
  Je deze woorden te horen, je te mogen ontmoeten erin is voor mij echt wat ik vandaag en zovele dagen broodnodig heb.
  Dank

 • Bijzonder mooie verwoording van een persoonlijk aanvoelen en inzicht. De woorden zijn gewikt en gewogen. Over kleine en grote aanrakingen. De ervaring van verlorenheid is herkenbaar en wordt geduid door een prachtig Bijbels perspectief.
  Het doet wat….

 • Het raakt, dat het gezegd wordt vanuit een beleving. De zorgvuldig gewikte woorden laten iets vermoeden van wat er in elk van ons woelt.
  Bedankt om het in een format te brengen, om het te delen, om telkens weer te verwijzen naar die mysterievolle bron van “Ik zal er zijn”.

  • Het woelt in elk van ons, Linda, inderdaad. Daarom ervaar ik die oude Belofte als zo sterk: uiteindelijk komt het goed (al was het maar omdat je niet alleen bent dan, omdat er grond en kracht bij komt…). Een belofte die kan tellen hé

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required