Geweldloze tegenstemmen

Inleefreis naar Israël en Palestina

Johan maakte onlangs met Broederlijk Delen een inleefreis naar Israël en Palestina. En vertelt hier over enkele momenten dat hij zwaar onder de indruk was, zowel negatief als, maar ook en vooral positief.

Kracht en verbondenheid

Hij ontmoette er “Breaking the Silence”, een kleine maar groeiende groep gewezen soldaten die jaren dienst hadden in Palestina en er vreselijke opdrachten hebben uitgevoerd.

En ook Daud Nassar, een Palestijnse boer die met zijn familie zijn boerderij geklemd tussen de Joodse nederzettingen in handen probeert te houden.
Het gesprek met “Parents Circle”, een Palestijns-Israëlische organisatie van families die allen een naast familielid verloren als gevolg van het aanslepende conflict maakt op hem een krachtige indruk.

Wat een kracht en verbondenheid, als mensen samenwerken om niet op te geven…

>> Deze getuigenis werd opgenomen vóór de terreurdaad van Hamas op 7 oktober 2023 en de gewelddadige tegenreactie van Israël in de Gazastrook.
Meer dan ooit zijn geweldloze tegenstemmen nodig tegen het uitzichtloze geweld.

Wil je liever lezen? Ga dan naar de pagina met de uitgeschreven tekst van de video > KLIK HIER

Wat sprak je aan? Deel het met de online community > REAGEER HIERONDER

Johan Declerck

Johan Declerck

Bekijk alle berichten

5 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • dank voor deze hoopvolle getuigenis. Het doet altijd deugd te zien dat er mensen zijn die zich niet laten meesleuren door het aanwezige geweld en geweldloos weerstand bieden. Bewonderingswaardig als je in Patestina of Israël leeft.

  • Proficiat met je krachtig gebrachte “Geweldloze tegenstemmen” !
    Aangegrepen door de getuigenis van 3 ex-israëlische soldaten die de gruwel moesten meemaken en helpen uitvoeren tegen geweldloze brave mensen. De krachtige “en de boer hij boerde voort” van de Palestijnse boer, die ze moeilijk kunnen lamleggen omdat hij jaarlijks op 40 vrijwilligers – organisaties beroep doet ! De vreselijke ervaringen van de ouders (vaders hier) die een kind verloren in het zinloze geweld, hier duidelijk “broeders” van beide zijden van het front ! Je getuigenis gaf een aantal voorbeelden van samenwerken tegen het uitzichtloze (“wederzijdse”) geweld. Ook je foto’s gekozen in de tekstversie (uit de video) zijn krachtige beelden, die je tekst goed illustreren !

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required