Wat me tot actie beweegt

Luc Vlerick kijkt naar de wereld en ziet onze verspilling, arm en rijk, opwarming, wapenwedloop, vluchtelingen. Onrecht en ongelijkheid maken hem kwaad. “Laat die kwaadheid toe”, zegt hij tot zichzelf, “meer nog: geef ze voedsel, want ze toont wat jij zo waardevol vindt: de evangelische gerechtigheid”.

Evangelische verontwaardiging

En hij ontdekt diezelfde evangelische verontwaardiging en inspiratie ook bij anderen. Samen richten ze Thope op, een vzw die woningen zal zoeken voor erkende vluchtelingen. Er worden medestanders gevonden, ook buiten die groep van gelovigen. Het project is pluralistisch. Uit meeval en tegenslag wordt veel geleerd.

Luc Vlerick
Actief engagement was en is voor Luc een evidentie: vader was vakbondsleider en politiek actief, hijzelf was 18 in ’68 en las ‘Wereldwijd’. In 2018 richtte hij mee vzw Thope op.

Wil je liever lezen? Ga dan naar de pagina met de uitgeschreven tekst van de video > KLIK HIER
Wat sprak je aan? Deel het met de online community > REAGEER HIERONDER

Luc Vlerick

Luc Vlerick

Bekijk alle berichten

6 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bedankt Luc, voor deze inspirerende inkijk in jouw hoofd.
  Bedankt ook voor je volgehouden inzet in dit waardevolle project Thope en in de engagementen die je opneemt bij de netwerking van Thope met andere middenveld organisaties in Gent.
  Jouw concrete inzet steunt ons allen om de moeilijkheden die opduiken,samen aan te pakken.
  Heel erg bedankt hiervoor.

 • Luc, mooi en inspirerend dat je dit verhaal vertelt aan jezelf. Je laat ons “in jouw hoofd ” kijken. Het helpt om zelf ook op die manier naar de vluchtelingen problematiek te kijken.
  Echt bij-lichten….

 • Luc,
  Wat jou tot actie beweegt ondanks je vragen en onzekerheden en je kwetsbaar hierbij opstellen in je delen met ons, geeft mij inspiratie tot nadenken over eigen mogelijkheden tot kleine stappen tot actie. Dankjewel

 • Luc, jouw inzet in vzw Thope is inspirerend. Je kan terecht fier zijn op deze werking: 200 vluchtelingen en hun kinderen vonden in het Gentse een veilig onderkomen, eigenaars verlagen hun huurprijzen, vrijwilligers en nieuwkomers leren elkaar kennen, deelname aan Gentse acties voor een ander beleid leveren kleine resultaten op. We beseffen hoe moeilijk het actiedomein is dat je gekozen hebt, in tijden van wooncrisis. In deze video verneem ik meer over je motivatie en ik ben ontroerd en vooral ook bemoedigd door je woorden.

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required