Mens waar is je broer?

Wie ben ik?

Iedere mens kent een eigen zoektocht : wie ben ik? Wie wil ik zijn? Vanuit de bijbels-christelijke traditie ligt deze vraag ingebed in een nog bredere vraag : Mens, waar is je broer?

Onze diepste identiteit ontdekken

Jezus’ antwoord op deze vraag stelde de mens in de marge centraal. Hij verbond het spirituele van zijn religieuze traditie met het economische en het politieke. Wij kunnen aansluiten bij deze hoopvolle weg van bevrijding. En in deze deelname onze diepste identiteit en bestemming ontdekken.

Liever lezen? Bekijk de tekstversie > Klik hier
Wat sprak je aan? Wil je iets delen met de online community? > VOEG HIERONDER JE COMMENTAAR TOE.Antoinette Van Mossevelde

Antoinette Van Mossevelde

Bekijk alle berichten

4 commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wat een sterke getuigenis vanuit een doorleefde visie. Mens, waar is je broer? Misschien is het antwoord dat we geven onze levensweg en dat deze in zo een grote (intergenerationele) verbondenheid gestalte krijgt
    Dank je Antoinette.

  • Glasheldere taal, aanstekelijk gebracht door een beleefde lichaamstaal. Dankjewel Antoinette.

  • Een prachtig mensbeeld, vind ik dit. Dat we meer zijn dan ons eigen ik. Een gedeeld ik is altijd sterker dan een eenzaam ik. Verantwoordelijkheid voor dat grotere ik is altijd sterker dan de kleine ik, die zo vaak overweldigd achterblijft.

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required