De stem die roept en bevrijdt

De stem van God?

In bijbelverhalen klinkt het vermoeden dat er iets is dat wij als ‘stem van God’ kunnen verstaan. Ook in het levensverhaal van Mozes geeft deze stem een beslissende wending aan zijn leven. De stem roept hem immers op om het volk weg te leiden uit verdrukking. De stem resoneert ook in hemzelf en helpt hem om zijn eigen angst te overwinnen. Een stem van ontmoeting en dialoog, die oproept tot bevrijding en samen gedragen verantwoordelijkheid.

Ruimte voor menselijke waardigheid

Ons leven wordt niet bepaald door een of ander noodlot, zegt de bijbel. Juist integendeel. De Bijbel heeft besef van geschiedenis en de rol die mensen hierin spelen. Hiermee wordt meteen ruimte geschapen voor menselijke waardigheid.

Liever lezen? Bekijk de tekstversie > Klik hier
Wat sprak je aan? Wil je iets delen met de online community? > VOEG HIERONDER JE COMMENTAAR TOE.

Ignace D'hert

Ignace D'hert

Bekijk alle berichten

1 commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mooi toch hoe die oude verhalen begrijpen dat het oor vaak veel dieper gaat dan zijn dominante broer, het oog. “Niemand heeft God ooit gezien”, maar ik vermoed dat velen al die stem hebben gehoord, op een of andere manier.
    Er zijn blikken waar een mens vol van wordt (de blik van een moeder en vader, de verliefde blik, de blik van zachte mensen…), maar in het grote luisteren vindt ieder uiteindelijk vrede…

Abonneer u op de nieuwsbrief van Bijlichten

Schrijf nu in

* indicates required